Gode råd om sikring af hjemmet

​Det er aldrig sjovt at blive udsat for indbrud – hverken som virksomhed eller privatperson. Alle bør sikre deres hjem, hvis tyven skulle vælge deres hus. Det vigtigste er at gøre det til en forhindring for tyven at trænge ind i huset. Det gør man bedst ved at sikre alle husets indgange.

Sikring af vinduer

​Mange begår den fejl, at sikre alle døre med gode, solide låse, men glemmer deres vinduer. Undersøgelser viser at ca. 50 % af alle indbrud sker ved at tyven smadrer ruden, tager listerne af og derefter tager ruden stille ud eller brækker vinduet op.

Sådan forbedre De sikkerheden med Deres vinduer:

​Sørg altid for at lukke alle vinduer inden De forlader Deres hjem. Hvis et vindue står åbent eller på klem kan en tyv hurtigt blive fristet. Det vil oven i købet være utroligt nemt for tyven at komme ind.

Sørg for at Deres vinduer har stærke, solide låseanordninger eller hasper.

Skru alle glaslister fast med envejsskruer eller lim dem fast med silikone. Hvis glaslisterne ikke er sikret, er det let for tyven at pille listerne ud og derefter løfte ruden af. Det gør det nemt for tyven at krævle igennem vinduet, da der ingen glasskår eller ingen støj er, da ruden ikke smadres. På den måde kan tyven uforstyrret fortsætte med indbrudet. Det er dog en god idé at spørge en glarmester til råds inden De går i gang.

Har De kældervinduer kan det være en fordel at få sat jernrør eller et stærkt trådnet for. Man bør også sætte ruder af polycarbonat op da det kan modstå meget kraftfulde slag.

Det er vigtigt at huske, at alle vinduer skal kunne åbnes indefra da man skal kunne komme ud hvis der opstår brand.

Sikring af døre

​Alle yderdøre bør være solide og have gode og sikre låse. Hvis kælder- eller bagdøren er dårligt sikret, finder tyven hurtigt ud af det. En god dør skal være solid og slutte tæt til karmen. Mindre modstandsdygtige døre, som finerdøre eller fyldingsdøre kan forstærkes med en metalplade eller en krydsfinerplade på dørens indvendige side.​

Sådan forbedre De sikkerheden med Deres døre:

​Forstærk Deres døre ved at sætte f.eks. krydsfinerplader eller metalplader på indersiden.

Der bør være lås og nøgle til både hoved- og terassedør.

Det er vigtigt at huske, at alle døre skal kunne åbnes indefra, da man skal kunne komme ud i tilfælde af brand.

Sikring af låse

​Husets låse er en meget vigtig del af sikkerheden i hjemmet, og det er vigtigt at låsene er solide.

Sådan forbedrer De sikkerheden med Deres låse:

​Det er en god idé at have to låse på sin hoveddør. Det anbefales at man placerer den nye lås mindst 40 cm fra hovedlåsen.

Hvis Deres lås ser gammel eller slidt ud, bør De få den undersøgt. Det kan være at den skal udskiftes.

Når man skal vælge en ny lås er det en god idé at vælge en, der er i stand til at låse på begge sider af døren. Det er endnu en forhindring for indbrudstyven. Hvis tyven er kommet ind igennem et vindue, bliver det meget svært at komme ud af huset igen med store genstande, hvis døren er låst.

Når man skal vælge en ny lås er det en god idé at vælge en af dem, der hverken kan bores, kopieres eller dirkes op.

Deres låsesmed kan hjælpe Dem

​Vi kan også hjælpe Dem med at sikre Deres hjem. Ring til os og lav en aftale. Så vil en af vores dygtige medarbejdere hurtigst muligt gennemgå hele Deres hjem. Vi kan derefter give Dem med gode råd og hjælpe med at rette eventuelle sikkerhedsfejl.​

Få svar på din
​låse- og sikringsopgave

Vi besvarer gerne dine spørgsmål. Ingen spørgsmål er for store eller for små. Derfor er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular. 

Når vi modtager din henvendelse, vil du modtage et svar fra os så hurtigt som muligt.

Vi glæder os til at høre fra dig og hjælpe dig med dine låse!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt